'Liverpool geeft Ajax goede voorbeeld: 18 miljoen voor Japanner van Stuttgart'

'Liverpool geeft Ajax goede voorbeeld: 18 miljoen voor Japanner van Stuttgart'

17-08-2023 07:27
43

Liverpool gaat zich versterken met een Japanse middenvelder. Wataru Endo (30) komt voor achttien tot negentien miljoen euro over van VfB Stuttgart, zo melden onder meer Fabrizio Romano en The Athletic.

Endo meldt zich donderdag in Liverpool voor een medische keuring. Aansluitend zal hij zijn handtekening zetten onder een meerjarig contract op Anfield. Liverpool en Stuttgart, waar de Japanner aanvoerder is, bereikten woensdag een akkoord over de transfersom van achttien tot negentien miljoen euro,

Wedden

Meer odds

Liverpool is druk bezig het middenveld te versterken, maar viste deze week twee keer achter het net: zowel Moisés Caicedo als Roméo Lavia koos voor Chelsea. De controleurs kosten samen zo'n 200 miljoen euro. Endo is een goedkopere optie. De Japanner speelt sinds 2020 voor Stuttgart, dat hem wegplukte bij het Belgische STVV.

Het is nog niet bekend wat de komst van Endo betekent voor de transferkansen van Sofyan Amrabat. De middenvelder van Fiorentina is ook nadrukkelijk in beeld op Anfield. Ook Ryan Gravenberch (Bayern München) wordt genoemd.

Ajax zal het voorbeeld van Liverpool willen volgen: een andere Japanner van Stuttgart, Hiroki Ito, staat nog steeds hoog op de lijst in Amsterdam.