Hansen omarmt topsportklimaat in Nijmegen: 'Ik dronk bijna nooit water'

Hansen omarmt topsportklimaat in Nijmegen: 'Ik dronk bijna nooit water'

18-08-2023 11:35
70

Sontje Hansen kwam afgelopen zomer van Jong Ajax over naar NEC en de aanvaller is heel ambitieus voor zijn eerste seizoen in de Eredivisie. Hij scoorde gelijk al bij zijn debuut in Nijmegen, maar hij beseft ook dat aan zijn fitheid nog gewerkt moet worden.

"Scoren bij mijn debuut voor NEC en voor het eerst in de eredivisie betekent veel voor me, maar het moet niet bij deze ene goal blijven", vertelt een hongerige Hansen aan De Gelderlander. "Ik wil clubtopscorer of assistkoning worden. Voor minder doe ik het niet. Ik heb twee of drie jaar geen negentig minuten kunnen spelen. Als me dat binnenkort wel lukt, dan worden mijn prestaties ook alleen maar beter."

Wedden

Meer odds

Hansen kampte lange tijd met blessures en ook in zijn eerste wedstrijd voor NEC tegen Excelsior moest hij vroegtijdig naar de kant. De aanvaller heeft een diëtiste in de arm genomen om hopelijk zijn gezondheid te verbeteren. "Ik dronk bijna nooit water, omdat ik daar totaal niet van hield, maar nu weet ik dat mijn lichaam niet zonder kan. Ook met fruit ben ik moeilijk. Ik eet verder gewoon goed, maar ik weet nog niet zo goed wat het beste voor me is voor en na een wedstrijd."

Voor Hansen was het ook jammer dat hij de wedstrijd tegen Excelsior niet kon uitspelen en dat leverde hem ook wat kritiek op. "Toen ik bij NEC tekende, hoorde ik al dat de fans hier je snel kunnen uitfluiten, dus ik was daarop voorbereid. Ik vind niet dat je na één wedstrijd al heel negatief moet zijn. We moeten nog wat aan elkaar wennen, maar dat komt wel goed."