Blind lacht: 'Bij Bayern zeiden ze: heb je soms ruzie gemaakt met de trainer?'

Blind lacht: 'Bij Bayern zeiden ze: heb je soms ruzie gemaakt met de trainer?'

19 augustus om 07:41
Laatste update: 19 augustus om 11:48

Daley Blind heeft nooit serieus overwogen om na zijn hartproblemen een punt achter zijn carrière te zetten. Dat laat hij doorschemeren in een interview met de Volkskrant. Op 33-jarige leeftijd voetbalt de speler van Girona dit seizoen voor het eerst in Spanje.

Blind houdt nog altijd zielsveel van het spelletje. "Ik had er in de periode van mijn hartklachten altijd veel moeite mee als mensen zeiden: waarom stop je niet? Je hebt een leuk zakcentje, een prachtig gezin. Waarom ga je nog door? Maar ik voetbal niet om het daarna financieel goed te hebben. Dat is lekker meegenomen, maar niet de hoofdzaak", verklaart de 101-voudig international in de Volkskrant.

Dat blijkt ook uit de keuze voor Girona, vervolgt Blind. "Ik had misschien weer bij een topclub die tweede rol kunnen vervullen (zoals bij Bayern München, red.) of naar het Midden-Oosten kunnen gaan. Maar ik wil gewoon lekker zelf spelen op een goed niveau. Het spelletje is te leuk. Dat heb ik me toen ik even niet kon spelen vanwege die hartklachten nog meer gerealiseerd."

Na zijn geruchtmakende Ajax-exit kwam Blind een half jaar uit voor Bayern München. De teller stokte bij vijf wedstrijden. Desondanks genoot hij er met volle teugen van. "Dat is echt de top van de top, ook qua mentaliteit. Nooit klagen, altijd vol gas geven op trainingen." Bovendien had Blind geen moeite met het niveau. "Ik kon in die trainingen goed meekomen, viel een paar keer goed in. Er was een periode dat ploeggenoten gekscherend zeiden: heb je soms ruzie gemaakt met de trainer dat je niet speelt?"