Nul punten, grote onvrede: spelersbus NEC opgewacht door boze supporters

Spelersbus NEC opgewacht door boze supporters, Nuytinck en Schöne staan op

19 augustus om 09:44
Laatste update: 19 augustus om 11:47

De tweede speelronde van de Eredivisie is onderweg, maar de eerste spelersbus van het seizoen is al opgewacht door boze supporters. Tientallen fans van NEC eisten een verklaring na de 2-1 nederlaag tegen Heracles Almelo.

Enkele spelers van NEC, waaronder Bram Nuytinck en Lasse Schöne, gingen in gesprek met de boze supporters. Ook technisch directeur Carlos Aalbers sloot aan. De aanhang van NEC is zwaar teleurgesteld over de slechte seizoenstart. Vorige week verloren de Nijmegenaren ook van Excelsior (3-4). Tien jaar geleden verloor NEC voor het laatst de eerste twee competitiewedstrijden van het seizoen en toen volgde degradatie.

Meegereisde supporters van NEC drongen tijdens het uitduel met Heracles met spreekkoren al aan op het vertrek van trainer Rogier Meijer. Die onvrede stamt uit het vorige seizoen, toen NEC slechts vijf punten haalde uit de laatste acht wedstrijden, Europees voetbal misliep én nog werd ingehaald door aartsrivaal Vitesse. "Ik heb weinig tot geen invloed op de druk op mijn positie", zei Meijer vrijdagavond desgevraagd bij ESPN.