Basisdebutant Feyenoord kan tegentreffer niet voorkomen: 'Hij moet korter zitten'

Basisdebutant Feyenoord kan tegentreffer niet voorkomen: 'Hij moet korter zitten'

20-08-2023 15:41
24

Kees Kwakman ziet dat Feyenoord nog niet weet te overtuigen op bezoek bij stadsgenoot Sparta Rotterdam. De analist vindt dat Thomas Beelen er niet goed uit zag bij de treffer van Sparta, terwijl het aanvallend ook nog niet wil vlotten bij de landskampioen.

Door een treffer van Charles-Andreas Brym gaat Sparta bij rust met 1-0 aan de leiding tegen Feyenoord. Vlak na rust werd het zelfs 2-0. "Dit is een fout van Beelen", zegt Kwakman bij ESPN, als hij de beelden van de treffer terugziet. "Hij speelt daar heel goed met Hancko, moet ik zeggen. Maar ik snap niet waarom hij hier niet wat korter op Brym zit. Je ziet dat Hancko daar is doorgestapt richting Van Crooij. Hij moet dan wat korter zitten."

Wedden

Meer odds

"Brym doet dit ook geweldig, hoor. Zijn eerste aanname is ook echt heel goed. Het neemt dus niets weg van deze prachtige bal van De Guzman en Brym", stelt Kwakman, die Feyenoord überhaupt niet overtuigend vindt spelen. "Het mag allemaal wel wat sneller, hoor, bij Feyenoord. Van achteruit: je ziet wel dat Beelen en Hancko Brym proberen te lokken en hem uit proberen te spelen, maar dat mag dus wel wat sneller."

"Anders ga je dat blok bij Sparta niet wegspelen. Ze kwamen ook een aantal keer door via de zijkanten, maar dan was de laatste pass net niet goed. Paixao zit er niet lekker in bij Feyenoord", vervolgt Kwakman. "Het is nog echt niet overtuigend genoeg, Sparta komt eigenlijk zelden in de problemen. Maar het is ook niet makkelijk om door de Sparta-defensie heen te spelen."