AZ dankt uitblinkende Pavlidis en gaat opnieuw aan kop in de Eredivisie

AZ dankt uitblinkende Pavlidis en gaat opnieuw aan kop in de Eredivisie

20-08-2023 18:36
81

Door de comeback die het heeft gemaakt bij RKC Waalwijk is AZ weer de koploper van de Eredivisie. De Alkmaarders wonnen met 1-3 in het Mandemakers Stadion, waardoor de ploeg zich nu kan focussen op het Conference League-tweeluik met SK Brann.

AZ, dat speelronde één al afsloot als koploper, moest het in Waalwijk stellen zonder Jesper Karlsson en Jordy Clasie. Daardoor mochten Ruben van Bommel en Kenzo Goudmijn in de basis beginnen. AZ kwam in de eerste helft echter inspiratieloos voor de dag en moest dat bekopen met een tegentreffer. Na een handsbal van Dani de Wit ging de bal op de stip, waarna Michiel Kramer overtuigend raak wist te schieten. De spits maakte vervolgens een aantal opvallende gebaren voor zijn geslachtsdeel naar het uitvak.

AZ ging uiteindelijk met een 1-0 achterstand rusten. Pascal Jansen besloot in de rust in te grijpen en Van Bommel en Jens Odgaard naar de kant te halen. Met Ernest Poku en Mayckel Lahdo ging het de bezoekers beter af. Eerst zag Vangelis Pavlidis een sluwe poging nog gepareerd worden door Etienne Vaessen, maar enkele minuten later was het alsnog raak: 1-1.

Daarna pakte AZ door. Deze keer stond Pavlidis aan de basis van de goal. Met een goede actie naar binnen toe wist de Griek De Wit te bereiken, die vervolgens de 1-2 maakte. Tien minuten later zorgde Pavlidis zelf nog voor een slotakkoord: door goed werk van Poku kon de aanvalsleider de bal eenvoudig binnenwerken.

Zodoende boekte AZ een 1-3 overwinning op RKC. Daardoor staan de Alkmaarders op doelsaldo weer eerste in de Eredivisie. Nu gaat de blik in Alkmaar op het tweeluik met SK Brann in de laatste voorronde van de Conference League. Volgend weekend komt AZ om die reden ook niet in actie in de Eredivisie, net als PSV, Ajax en FC Twente.