'Mislintat trapt gaspedaal nog verder in en sluit ook deal met Overmars'

'Mislintat trapt Ajax-gaspedaal nog verder in en sluit ook deal met Overmars'

20 augustus 2023 om 21:08
Laatste update: 20 augustus 2023 om 21:16

Ajax rondde recent de transfer van Josip Sutalo af, maar de Amsterdammers hebben hun volgende aanwinst nu ook zo goed als zeker binnen. Sven Mislintat heeft een deal gesloten met Marc Overmars, waardoor Gastón Ávila voor zo'n 12,5 miljoen euro naar Ajax komt, meldt De Telegraaf.

Ávila wordt de negende zomeraanwinst van Ajax. De nummer drie van het vorige Eredivisie-seizoen was naarstig op zoek naar een linksbenige verdediger, omdat Owen Wijndal en Anass Salah-Eddine op dit moment allebei te licht worden bevonden. De komst van Hiroki Ito en Nicolás Tagliafico bleek niet haalbaar, waardoor Ávila nu naar Amsterdam komnt.

De Argentijn komt over van Royal Antwerp, waar Marc Overmars actief is als technisch directeur. Alleen het papierwerk moet nu nog in orde gemaakt worden, daarna kan Ávila medisch gekeurd worden in Amsterdam. Als de linkspoot die doorstaat, tekent hij een vijfjarig contract bij Ajax.

Overmars nam de 21-jarige Ávila een jaar geleden voor vier miljoen euro over van Boca Juniors. De jeugdinternational had wat aanpassingstijd nodig bij Antwerp en speelde in zijn eerste maanden nog in het tweede elftal. Later wist Ávila zich in de kijker van trainer Mark van Bommel te spelen en veroverde hij een basisplek. Met de transfer van Ávila stijgen de transferuitgaven van Ajax naar ongeveer tachtig miljoen euro.