'Groot nieuws uit Italië: Karlsson verlaat AZ en gaat Beukema achterna'

'Groot nieuws uit Italië: Karlsson verlaat AZ en gaat Beukema achterna'

21-08-2023 18:46 Laatste update: 19:15
209

Jesper Karlsson vertrekt bij AZ voor een nieuw avontuur bij Bologna FC. Dat meldt Gianluca Di Marzio maandagavond. De medische keuring zou dinsdag plaats moeten vinden. 

Naar verluidt maakt de Italiaanse club zo'n tien á elf miljoen euro over naar AZ voor Karlsson. De Zweedse aanvaller werd al langer in verband gebracht met een transfer naar Italië. Eerder was SS Lazio een belangrijke kandidaat om Karlsson naar de Serie A te halen. De club uit Rome haakte echter af na het aantrekken van Gustav Isaksen van FC Midtjylland, waardoor Bologna toe kon slaan. Bij de Italiaanse club gaat de aanvaller samenspelen met onder anderen Sydney van Hooijdonk, Joshua Zirkzee en Sam Beukema.

De 24-jarige Karlsson verliet in 2020 Elfsborg voor een overstap naar AZ. De Alkmaarders betaalden 2,6 miljoen euro voor de Zweed. Dit seizoen kwam de aanvaller niet in actie voor het team van trainer Pascal Jansen. De afgelopen drie seizoenen was hij goed voor 45 doelpunten.

Deze transferperiode vertrok Beukema eveneens bij AZ voor een transfer naar Bologna. De 24-jarige verdediger tekende een meerjarig contract in Italië. Al langer werd de verdediger in de gaten gehouden door Bologna. De club had vorig seizoen ook al interesse, alleen slaagde de Serie A-club er toen niet in om Beukema in te lijven.