Volendam verliest na Veerman nu ook vaste basisspeler aan ADO Den Haag

Volendam verliest na Veerman nu ook vaste basisspeler aan ADO Den Haag

22-08-2023 18:49
28

ADO Den Haag heeft Daryl van Mieghem overgenomen van FC Volendam. Na Henk Veerman op tijdelijke basis is de 33-jarige aanvaller de tweede speler uit het vissersdorp die naar de Keuken Kampioen Divisie vertrekt. In zijn laatste competitieduel met Volendam wist Van Mieghem nog te scoren.

Van Mieghem tekent tot 2025 bij ADO. FC Volendam zou hem de overstap hebben gegund, ook al had hij nog een contract voor één seizoen. Van Mieghem was vorig seizoen erg belangrijk voor Volendam met acht goals in dertig wedstrijden. Het seizoen daarvoor was hij nog belangrijker met elf goals, zestien assits en de promotie met Volendam. Afgelopen zaterdag kwam de aanvaller nog tot scoren in de met 4-1 verloren wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. 

Voor Van Mieghem is het erg mooi dat Volendam heeft meegewerkt aan deze stap. "Ik kon ook 'gewoon' bij FC Volendam blijven, maar ik heb een goed gevoel over gehouden aan de gesprekken met ADO Den Haag en het aanbod was aantrekkelijk. In deze fase van mijn carrière ben ik verzekerd van een extra jaar profvoetbal. Het waren twee geweldige jaren bij FC Volendam, met promotie naar de Eredivisie en een prachtig jaar op het hoogst niveau als hoogtepunten."