FC Utrecht huurt middenvelder van Mönchengladbach: 'We volgden hem al lange tijd'

FC Utrecht huurt middenvelder van Mönchengladbach: 'We volgden hem al lange tijd'

23-08-2023 11:20 Laatste update: 11:20
107

FC Utrecht heeft zich versterkt met Oscar Fraulo. De Deense middenvelder wordt gehuurd van Borussia Mönchengladbach en sluit per direct aan bij het eerste elftal van de club. De Domstedelingen hebben na dit seizoen de optie om hem definitief over te nemen. 

De nummer zeven van het vorige Eredivisie-seizoen was een tijd geleden al concreet in de markt voor Fraulo, meldde VoetbalPrimeur eerder. Hij speelt sinds zijn dertiende voor FC Midtylland, waarna hij vier jaar later zijn debuut in een Champions League-voorrondeduel maakte voor de hoofdmacht van de Deense club. Ook speelde hij in de Superligaen en het Deense bekertoernooi. In 2022 verliet hij Midtylland voor een nieuw avontuur in Mönchengladbach. Daar deed hij voornamelijk ervaring op in het tweede elftal, dat uitkomst in de Regionalliga West. 

Wedden

Meer odds

Technisch directeur Jordy Zuidam is blij met de komst van Fraulo, zo laat hij weten op de clubsite. "Een complete middenvelder, die op bijna alle posities op het middenveld kan spelen. Hij is ambitieus, zelfverzekerd, gretig en speelt met een hoge intensiteit. Oscar heeft veel dynamiek en een goede trap. Met de scouting volgen we hem al lange tijd. Wij zijn content met de komst van Oscar naar FC Utrecht en zien op basis van zijn kwaliteiten en potentieel in hem een waardevolle toevoeging."