AZ heeft opvolger Karlsson al rondlopen: 'Gaan we heel veel plezier aan beleven'

AZ heeft opvolger Karlsson al rondlopen: 'Gaan we heel veel plezier aan beleven'

24-08-2023 08:05
148

Pascal Jansen maakt zich niet druk over de opvolging van Jesper Karlsson bij AZ. De Alkmaarders maakten woensdag bekend dat de Zweed naar Bologna is vertrokken, maar volgens de trainer is dat intern op te lossen. 

AZ kreeg elf miljoen euro bijgeschreven na de transfer van Karlsson, maar een vervanger gaan ze waarschijnlijk niet halen. "Ik voel me gezegend met drie hele talentvolle jongens daar", doelt Jansen tegen De Telegraaf op Ernest Poku, Ruben van Bommel en Myron van Brederode. Afgelopen wedstrijden was Van Bommel de vervanger van Karlsson, maar ook de andere twee lieten al mooie dingen zien bij de Alkmaarders.

Poku was al erg belangrijk in de overwinning van de UEFA Youth League vorig jaar, maar in de voorbereiding heeft hij de volgende stap gezet. "Het belangrijkste is dat hij, met hulp van ons, heel nadrukkelijk met zichzelf aan de slag is gegaan. Alle signalen zijn positief. Als hij het volhoudt, gaan we nog heel veel plezier aan hem beleven." Tot nu toe gaf Poku al drie assists in twee Eredivisie-wedstrijden.