Verweij: 'Van Bommel wilde hem behouden en zei: Ajax is Ajax niet meer'

Verweij: 'Van Bommel wilde hem behouden en zei: Ajax is Ajax niet meer'

25-08-2023 20:50 Laatste update: 21:07
313

Mark van Bommel heeft er alles aan gedaan om Gaston Avila te behouden voor Royal Antwerp, stelt Mike Verweij. Volgens de Ajax-watcher heeft Van Bommel zelfs tegen de Argentijn gezegd dat 'Ajax Ajax niet meer is'.

Avila verruilde Antwerp deze week voor Ajax. Op een persconferentie liet Van Bommel al doorschemeren dat hij baalde van de transfer. Verweij heeft nu meer informatie. "Van Bommel was rouwig om de transfer", zegt hij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Hij heeft op het allerlaatste moment nog geprobeerd om die jongen in Antwerpen te houden. Hij vertelde hem: wij spelen wel in de Champions League en Ajax is Ajax niet meer."

De woorden van Van Bommel waren dus tevergeefs. Verweij weet echter dat de beleidsbepalers van Antwerp wel blij zijn met de deal. "De rest van Royal Antwerp is niet in rouw, omdat ze gewoon een gigantisch bedrag krijgen voor een jongen die ze een jaar geleden voor vier miljoen euro hebben gehaald. Overmars dacht dat hij na het behalen van de Champions League-voorronde behoorlijk kon investeren, maar eigenaar Paul Gheysens heeft gezegd: je gaat je eigen budget beheren. Als je dan een linksback voor 12,5 miljoen euro kunt verkopen, kan ik me voorstellen dat je er niet heel rouwig om bent dat hij weggaat."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: