Almere City werkt mee aan Ajax-deal: 'Als trainer en mens van buitencategorie'

Almere City werkt mee aan Ajax-deal: 'Als trainer en mens van buitencategorie'

26-08-2023 08:40
66

John Bes, algemeen directeur van Almere City, licht toe waarom de promovendus Hedwiges Maduro naar Ajax heeft laten gaan. Maduro was in het promotiejaar assistent-trainer in Flevoland en is dit seizoen de rechterhand van Maurice Steijn in Amsterdam.

Maduro wilde zelf dolgraag naar Ajax. Bes ontkracht dat Almere City de achttienvoudig Oranje-international te makkelijk heeft laten gaan. "Aad de Mos noemde op tv een bedrag van zes ton euro als afkoopsom en hij zit er niet ver vanaf", zegt de algemeen directeur tegen De Telegraaf. Aanvankelijk wilde Bes niet meewerken aan een overgang. "Ajax meldde zich toen wij nog middenin de play-offs zaten. Dus het verzoek te praten, hebben we onder het motto 'niet onderhandelbaar' direct afgewezen."

"Ik dacht dat Hedwiges zelf niet op een transfer zat te wachten, omdat we samen een plan hadden besproken", vervolgt Bes. "Na de play-offs bleek dat hij toch wel heel erg graag naar Ajax wenste te gaan en zijn we in gesprek gegaan. Uiteindelijk heeft Ajax respect naar Almere City en Hedwiges getoond." Bes benadrukt dat het voor Almere City geen optie was om Maduro aan diens contract te houden. "Vanwege hetgeen hij voor de club heeft gedaan."

"Hedwiges heeft altijd veel meer geleverd dan contractueel was afgesproken. Daarmee bouwde hij een gunfactor op, die hij nu kon gebruiken. Maduro wordt wel gemist, want als trainer en mens is hij van de buitencategorie."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: