Geduld Ajax op de proef gesteld inzake Kroes: 'AZ heeft slechte ervaring met Slot'

Geduld Ajax op de proef gesteld inzake Kroes: 'AZ heeft slechte ervaring met Slot'

26-08-2023 07:39
503

Sportmarketeer Chris Woerts weet waarom de deal tussen AZ en Ajax over de overgang van Alex Kroes nog niet beklonken is. Kroes werd in Amsterdam al voorgedragen als opvolger van Edwin van der Sar.

Kroes wordt in Amsterdam de nieuwe algemeen directeur, maar door een concurrentiebeding in zijn contract bij AZ is hij nog niet vrij om de overstap te maken. "Iedereen zegt dat AZ heel veel geld wil hebben voor Alex Kroes, maar dat is niet waar", vertelt Woerts bij Vandaag Inside. "Ze vragen geen geld, maar ze hebben een slechte ervaring met Arne Slot. Die nam allerlei scoutingslijsten mee toen hij naar Feyenoord ging. Bij AZ hebben ze zoiets van: als hij nu naar Ajax gaat, hoe gaat het dan met de scoutingslijsten?"

Volgens Woerts was Kroes in een eerder stadium dicht bij een overname van Huddersfield Town. "Dat heeft in Engeland groot in de tabloids gestaan, maar is niet doorgegaan", aldus de sportmarketeer. "Ze willen bij AZ de zekerheid hebben dat hij geen scoutingsinformatie meeneemt naar Ajax."

Kroes is sinds 1 december 2022 in dienst bij AZ als directeur voetbalontwikkeling. Hij heeft zijn contract bij AZ al opgezegd, maar die verbintenis bevat een concurrentiebeding van één jaar. Mogelijk duurt het nog een aantal maanden voor Kroes kan starten bij Ajax.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: