'Ajax heeft met Georges Mikautadze goedkoper alternatief Almada op het oog'

'Ajax heeft met Metz-aanvaller goedkoper alternatief Almada op het oog'

26 augustus 2023 om 19:18
Laatste update: 27 augustus 2023 om 12:05

Mocht Sven Mislintat er niet in slagen om Thiago Almada van Atlanta United naar Ajax te halen, is Georges Mikautadze het goedkopere alternatief. Dat schrijft De Telegraaf zaterdagavond. 

Volgens de krant melden bronnen rondom het Franse Metz dat Ajax het eerste contact al heeft gelegd met de Georgiër. De transfermarkt sluit over minder dan een week al en om die reden schakelt Mislintat door om niet met lege handen te staan. 

Het is opvallend dat Mikautadze genoemd wordt als alternatief van Almada, aangezien hij eigenlijk meer spits is dan een aanvallende middenvelder. De 22-jarige Mikautadze werd door Mets tweemaal verhuurd aan het Belgische Seraing en moet zo’n tien miljoen euro kosten. De Georgiër was bij Seraing en Metz goed voor 61 doelpunten en veertien assists in 101 duels. 42 goals werden wel gemaakt op het tweede niveau van Frankrijk en België.

Toch blijft Almada topprioriteit. De Argentijnse middenvelder van Atalanta United heeft een prijskaartje van ruim vijftien miljoen euro om zijn nek hangen. Dat bedrag loopt door bonussen nog op tot meer dan twintig miljoen euro.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: