Verhuisdozen zorgen niet voor paniek: Joh, hier kan ik kostelijk om lachen

Verhuisdozen zorgen niet voor paniek: "Joh, hier kan ik kostelijk om lachen"

27-08-2023 10:25
62

NEC-directeur Wilco van Schaik heeft kostelijk kunnen lachen om de verhuisdozen die supporters bij het trainingscomplex van de club hadden gezet. Daarmee wilde de aanhang aangeven dat onder meer Van Schaik moest vertrekken, maar de algemeen directeur benadrukt dat er geen paniek is in Nijmegen.

Na de slechte seizoensstart kwamen de fans van NEC in opstand. De spelersbus werd opgewacht na de nederlaag bij Heracles Almelo en er werden dus verhuisdozen neergezet bij het NEC-complex, met onder meer de naam van Van Schaik erop. "Er waren zelfs mensen uit Utrecht die me de hele week appjes stuurden: jochie, gaat het wel goed met je?", vertelt Van Schaik bij Goedemorgen Eredivisie.

"Ik zei: joh, het gaat hartstikke goed. Het is een soort beeldvorming. Dan denkt heel Nederland dat we dan morgen op straat staan door een verhuisdoos. Maar zo erg was het nog niet in Nijmegen", vervolgt Van Schaik, die de humor ook wel inziet van de verhuisdozen. "Joh, hier kan ik kostelijk om lachen. Ik heb dit natuurlijk al vaker meegemaakt, dit is niet de eerste keer."

"Wat het in het voetbal is, en dat heb ik ook bij Utrecht al meegemaakt: als één van jullie nou vanavond een spandoekje ophangt en iets over mij roept: Wilco, rot op, of wat dan ook. Dat komt dan op Twitter, Omroep Gelderland neemt het over en vanavond bij ESPN Vandaag wordt gezegd dat de directie van NEC onder druk staat. Bij ons was het intern gewoon rustig", besluit Van Schaik.