'Ajax hakt de knoop door en start gesprekken met gewilde nieuwe aanvaller'

'Ajax hakt de knoop door en start gesprekken met gewilde nieuwe aanvaller'

27-08-2023 15:18 Laatste update: 15:21
213

Ajax gaat aan de bak wat betreft een mogelijke transfer van Georges Mikautadze, meldt Voetbal International. De Amsterdammers zijn in gesprek met een belangenbehartiger van de Georgiër, die op dit moment in Nederland is. Het lijkt erop dat er snel duidelijkheid komt, of Mikautadze een haalbare kaart is.

Zaterdag wist De Telegraaf te melden dat Mikautadze in beeld was bij Ajax en dat er contact was gelegd met zijn club FC Metz. Inmiddels is dat contact dus doorgepakt naar concrete gesprekken. Het idee is dat er snel duidelijkheid komt of een transfer van Mikautadze een mogelijkheid is voor zijn Franse club en voor de entourage van de Georgiër zelf. In juli stelde Metz een vraagprijs van twintig miljoen euro voor Mikautadze. Stade Rennes zou ook geïnteresseerd zijn.

Mikautadze heeft nog een contract tot 2026 bij Metz. Vorig seizoen viel hij op door 23 keer te scoren in 37 wedstrijden. Hij was daarmee een groot onderdeel van de promotie van Metz naar de Ligue 1. Het voordeel van Mikautadze is dat hij op meerdere aanvallende posities inzetbaar is. Het liefst speelt hij als spits, maar ook als rechts- en linksbuiten speelde hij al wedstrijden.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: