Realitycheck tegen Feyenoord: 'Andere koek, ik ben wel een beetje geschrokken'

Realitycheck tegen Feyenoord: 'Andere koek, ik ben wel een beetje geschrokken'

27-08-2023 17:50
49

Damian van Bruggen, aanvoerder van Almere City, is 'een beetje geschrokken' van de 6-1 nederlaag tegen Feyenoord. De promovendus begon het duel met goede intenties, maar had niets in te brengen.

Na twintig minuten stond er al 3-0 op het scorebord. Feyenoord nam gas terug, al werd het uitiendelijk nog 6-1. "Andere koek", luidt de eerste reactie van Van Bruggen tegenover ESPN. "Een ander niveau, alle kleine dingen die je verkeerd doet worden afgestraft. Het gaat allemaal net wat sneller. Elk klein foutje... Bij de 2-0 staan we eigenlijk goed, maar wordt er niet doorgedekt. Bam, bam, 2-0."

"Of ik geschrokken ben? Wel een beetje", vervolgt Van Bruggen. "We begonnen wel oké, met twee grote kansen. Op een gegeven moment zakken we heel ver weg. Heel slordig, veel fouten. Dan wordt het heel lastig tegen een ploeg die sowieso al beter is."

Almere City wacht na drie speelrondes nog altijd op zijn eerste Eredivisie-punt in de clubhistorie. De eerste twee duels werden verloren van FC Twente (1-4) en Fortuna Sittard (2-1).

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: