Feyenoord speelt als herboren en veegt de vloer aan met Almere City

27-08-2023 17:25
175

Feyenoord heeft zondagmiddag tegen Almere City zijn eerste driepunter van het seizoen gepakt. De Rotterdammers maakten in de eigen Kuip gehakt van de promovendus: 6-1.

De eerste twee Eredivisie-wedstrijden werden gelijkgespeeld door Feyenoord, waardoor een overwinning op Almere City een must was. Na vier minuten kon het Feyenoord-publiek al voor het eerst juichen. Quinten Timber, die voor rust uitblonk, draaide fraai weg bij zijn tegenstander en bediende Santiago Gimenez op maat. De Mexicaan faalde oog in oog met doelman Nordin Bakker niet.

Gelijk daarna moesten beide ploegen naar binnen. Het donderde en bliksemde boven De Kuip, waardoor arbiter Bas Nijhuis alle 22 spelers naar binnen stuurde. Het duel lag langer dan dertig minuten stil en het protocol schrijft voor dat een wedstrijd dan definitief gestaakt moet worden. Trainers Arne Slot en Alex Pastoor wilden koste wat kost doorspelen, waarna Nijhuis daar in meeging.

Feyenoord leek geen last te hebben gehad van de lange onderbreking. Er waren nog geen tien minuten gespeeld toen Igor Paixão op aangeven van Calvin Stengs voor de 2-0 tekende. Weer negen minuten later was de wedstrijd beslist. Uitgerekend Gernot Trauner bediende Lutsharel Geertruida met een steekpass. De verdediger schoof de bal keurig langs Bakker.

Met een 3-0 stand gingen beide ploegen voor de tweede keer naar de kleedkamer. Feyenoord kwam wederom als sterkste ploeg het veld weer op. Vijf minuten in de tweede helft kon Mats Wieffer prachtig raak volleren uit een corner. Via de penaltystip tekende Gimenez voor het volgende doelpunt. De 5-0 tussenstand gaf Slot de mogelijkheid om een debutant in te brengen. Gjivai Zechiël, die in de voorbereiding een goede indruk achterliet, was de vervanger van Quilindschy Hartman.

Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther moest nog wel vissen. De negentienjarige Jochem Ritmeester van de Kamp zorgde in de laatste minuut van de officiële speeltijd voor de eretreffer van Almere. Het laatste woord was aan Timber, die een rebound binnentikte. Direct daarna floot Nijhuis voor het laatst. Na een 0-0 tegen Fortuna Sittard en een 2-2 tegen Sparta Rotterdam heeft Feyenoord na speelronde drie de eerste zege binnen. Volgende week gaan de Rotterdammers op bezoek bij FC Utrecht, die na drie wedstrijden op nul punten staan. Utrecht wacht tevens nog op zijn eerste competitiegoal.