Advocaat onthult: 'Toen ik bij Feyenoord zat konden we Kudus kopen'

Advocaat onthult: 'Toen ik bij Feyenoord zat konden we Kudus kopen'

28-08-2023 22:09
98

Rafael van der Vaart stelt dat Mohammed Kudus niet is geslaagd bij Ajax. De 23-jarige spelmaker werd eerder deze week voor ruim veertig miljoen euro verkocht aan West Ham United.

Marco van Basten begrijpt niet dat Ajax Kudus heeft laten gaan. "Voor wie ga je nu nog naar het stadion?", vraagt San Marco zich bij Rondo op Ziggo Sport af. Van der Vaart, die naar eigen zeggen bij de 'Kudus-fanclub' zit, vindt dat het geen gelukkig huwelijk is geweest tussen de Ghanees en Ajax. "Hij is slecht behandeld. Ik ken hem uit Denemarken, een waanzinnige speler."

"Toen sprak ik met Overmars en hij zei: Dit is de allerbeste aankoop die ik ooit heb gedaan. Hij werd alleen niet altijd opgesteld. Kudus is niet echt geslaagd." Advocaat, die tussen 2019 en 2021 trainer van Feyenoord was, komt met een opmerkelijke onthulling. "Toen ik bij Feyenoord zat wilden we hem kopen. We konden hem kopen voor 7,5 miljoen, maar we hadden nog geen 50.000 euro."

Kudus maakte medio 2020 niet de overstap naar Feyenoord, maar naar Ajax. De Amsterdammers legden destijds negen miljoen euro voor hem neer.