'Mikautadze niet laatste aankoop van Mislintat: volgende transfetarget is bepaald'

'Mikautadze niet laatste aankoop van Mislintat: volgende transfertarget in vizier'

29 augustus 2023 om 07:38
Laatste update: 29 augustus 2023 om 09:50

Georges Mikautadze wordt niet de laatste aanwinst van deze zomer bij Ajax. De aanvaller wordt dinsdag medisch gekeurd in Amsterdam, maar de club hoopt nog één type speler te halen. Daarvoor is vijftien miljoen euro gereserveerd en technisch directeur Sven Mislintat heeft de profielschets op zijn bureau liggen.

'Na het binnenhalen van Mikautadze heeft een rechtsbuiten met diepgang prioriteit bij directeur voetbalzaken Mislintat', meldt De Telegraaf. Hiermee hoopt Ajax alsnog een meer directe vervanger te halen voor Mohammed Kudus. Daarmee laat de club indirect doorschemeren dat Mikautadze niet die vervanger is. Wie de nieuwe rechtsbuiten zou kunnen worden, is nog niet bekend.

Op dit moment lijkt de komst van Mikautadze nog even prioriteit te hebben. De Georgiër zou zelf al mondeling akkoord zijn met een meerjarig contract bij Ajax, maar de clubs zijn er nog niet helemaal uit. Dinsdag wordt hij al wel medisch gekeurd in Amsterdam en donderdag zal hij te gast zijn bij de Europa League-return tegen Ludogorets. Ajax deed een bod van vijftien miljoen euro, plus vijf miljoen aan bonussen, maar zijn club Metz wilde zeventien miljoen plus drie aan bonussen. Over de precieze constructie wordt op het moment al gesproken.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: