Ajax dreigt Misehouy kwijt te raken: buitenlandse topclubs staan in de rij

'Ajax dreigt toptalent (18) kwijt te raken: buitenlandse topclubs staan in de rij'

29 augustus 2023 om 13:37
Laatste update: 29 augustus 2023 om 14:38

Ajax dreigt Gabriël Misehouy kwijt te raken. De middenvelder beschikt over een aflopend contract en er lopen gesprekken over een nieuwe verbintenis, alleen zijn er vraagtekens over zijn perspectief in het eerste elftal van de Amsterdamse topclub. 

Dat meldt Ajax Showtime. Het contract van de achttienjarige Misehouy loopt in de zomer van 2024 af en hij hoopt snel uit te mogen komen voor het eerste elftal van Ajax. De kans is echter klein dat dit op korte termijn zal gebeuren. Misehouy deed mee met de voorbereiding van de hoofdmacht tegen FC Den Bosch, alleen moest hij het trainingskamp in Duitsland vroegtijdig verlaten om een oefenwedstrijd met Jong Ajax te spelen. 

Er worden in de tussentijd verschillende spelers naar Amsterdam gehaald, waardoor de kans op speeltijd steeds kleiner wordt voor Misehouy. Er is daarnaast veel buitenlandse interesse. Onder anderen Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund, Chelsea en OSC Lille hebben al geïnformeerd.

Toch hebben Ajax én Misehouy de intentie om met elkaar door te gaan. De middenvelder, die sinds zijn zevende voor de Amsterdammers uitkomt, wordt gezien als een van de grootste talenten van De Toekomst. Sinds het trainingskamp in Duitsland heeft hij niet meer met het eerste meegetraind en komt hij uit voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. 

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: