AZ krijgt geweldige opsteker vlak voor cruciale return tegen SK Brann

AZ krijgt geweldige opsteker vlak voor cruciale return tegen SK Brann

30-08-2023 11:30
147

AZ heeft voor de trip naar Noorwegen erg goed nieuws gekregen uit de ziekenboeg. Mees de Wit, Myron van Brederode en Tiago Dantas zijn weer fit bevonden en kunnen mee naar de return tegen SK Brann. Voor laatstgenoemde kan deze wedstrijd zelfs zijn debuut worden.

Donderdagavond moet AZ in Bergen winnen om door te stoten naar de voorrondes van de Conference League. De Wit, Van Brederode en Dantas waren er in de heenwedstrijd allebei niet bij. Toen werd er moeizaam met 1-1 gelijk gespeeld tegen de stugge Noren. In totaal reizen er 23 spelers mee met trainer Pascal Jansen richting Noorwegen. Als AZ wint dan is de groepsfase van de Conference League binnen.

Dantas speelde tot nu toe nog geen minuut voor de Alkmaarders. De Portugese middenvelder werd eind juli voor een jaar gehuurd van Benfica, maar de 22-jarige kwam met een blessure aan. Inmiddels is hij hersteld en kan Dantas tegen Brann zijn eerste minuten maken voor de Alkmaarders. In het verleden kwam de middenvelder uit voor Bayern München, PAOK Saloniki en het Portugese Tondela.