FC Volendam bevestigt uitgaande transfer: 'Dit is een afscheid van mixed feelings'

FC Volendam bevestigt uitgaande transfer: 'Dit is een afscheid van mixed feelings'

30-08-2023 18:06
10

Derry John Murkin verruilt FC Volendam voor Schalke 04. De 24-jarige linksback verlaat het vissersdorp na acht seizoenen en tekent in Gelsenkirchen een contract tot medio 2026.

Murkin kwam in de zomer van 2015 bij Volendam en groeide de afgelopen jaren uit tot een vaste waarde. Na het vertrek van Gijs Smal naar FC Twente werd de linkspoot een onbetwiste basiskracht. In totaal speelde hij 97 Eredivisie-wedstrijden voor Volendam. Daarin scoorde hij negen keer en leverde hij liefst 23 assists af.

Op de clubkanalen van Volendam neemt Murkin afscheid. "Ik wil iedereen die met FC Volendam te maken heeft bedanken voor alles de afgelopen jaren", zegt hij. "Zonder de trainers, teamgenoten, werknemers en natuurlijk de supporters was het nooit gelukt om zo’n mooie stap te maken. Ik blijf jullie volgen."

Technisch directeur Jasper van Leeuwen houdt gemengde gevoelens over aan de transfer. "Dit afscheid van Derry is er echt één van mixed feelings", stelt hij. "We gaan Derry zeker missen, want hij is een onmiskenbare sterkhouder waar we altijd op konden bouwen. Maar de andere kant van de voetbalmedaille zien we ook: Derry krijgt nu een mooie kans om zijn kwaliteiten te tonen in een andere voetbalcultuur, bij een echte traditieclub en in een fantastisch stadion."