Ajax verrast op Deadline Day: zeventienjarig Anderlecht-talent komt naar Amsterdam

Ajax verrast op Deadline Day: zeventienjarig Anderlecht-talent komt naar Amsterdam

01-09-2023 08:58 Laatste update: 09:00
111

Ajax heeft een verrassende Deadline Day-transfer afgerond. RSC Anderlecht-talent Ethan Butera komt namelijk naar Amsterdam. De zeventienjarige stopper wordt toegevoegd aan de selectie van Jong Ajax.

Het leek erop dat Sivert Mannsverk de enige versterking van Ajax op Deadline Day zou worden. Dat is echter niet helemaal het geval, al wordt Butera dus gehaald voor de beloften. De linksbenige centrale verdediger had nog een contract tot medio 2024 bij Anderlecht, dat een vergoeding krijgt van Ajax.

Butera was bij Anderlecht ook speler van het tweede elftal. Van een debuut in de hoofdmacht kwam het niet, al mocht hij in de winter wel mee op trainingskamp met het eerste elftal. In december kreeg het Belgische talent echter te maken met een forse knieblessure, waardoor hij al een tijdje niet meer in actie kwam.

Anderlecht heeft naar eigen zeggen nog geprobeerd om het contract van Butera open te breken, maar daar bedankte de speler voor. Bij Jong Ajax is hij een welkome versterking, omdat de selectie van trainer Dave Vos niet al te breed is.