Fortuna sluit opmerkelijke huurdeal met Groningen: 'Allemaal heel snel gegaan'

Fortuna sluit opmerkelijke huurdeal met Groningen: 'Allemaal heel snel gegaan'

1 september 2023 om 13:25

Ragnar Oratmangoen maakt een opmerkelijke huurtransfer. De middenvelder annex aanvaller verlaat FC Groningen, waar hij dit seizoen nog amper aan spelen toekwam, om een transfer naar de Eredivisie te maken: Fortuna Sittard huurt Oratmangoen met optie tot koop.

Oratmangroen speelde dit seizoen tot dusver elf minuten bij Groningen, waarmee hij vorig seizoen degradeerde uit de Eredivisie. In de vorige voetbaljaargang was de multifunctionele speler ook niet altijd een vaste waarde, maar toch zal hij dit seizoen weer actief zijn in de Eredivisie. Fortuna huurt Oratmangroen namelijk met optie tot koop.

Technisch manager Americo Branco geeft bij Fortuna tekst en uitleg over de transfer. "We halen met Ragnar een speler in huis die zowel op het middenveld, als in de aanval uit de voeten kan. Hij is technisch goed onderlegd en heeft ervaring in de Eredivisie. Zijn komst geeft ons extra offensieve mogelijkheden."

"Het is allemaal heel snel gegaan," aldus Oratmangoen zelf. "Ik ben blij om in Sittard te zijn en op het veld te staan met mijn nieuwe teamgenoten. Ik ga er vanzelfsprekend alles aan doen om er samen met de ploeg een mooi seizoen van te maken."