'Maatsen gaat Chelsea alsnog verlaten, huurdeal met optie tot koop van 37 miljoen'

'Maatsen gaat Chelsea alsnog verlaten, huurdeal met optie tot koop van 37 miljoen'

1 september om 16:17
Laatste update: 1 september om 16:29

Burnley en Chelsea zijn akkoord over een nieuwe huurperiode van Ian Maatsen, meldt The Telegraph. De Nederlandse linksback speelde vorig seizoen ook al op huurbasis voor de promovendus. Burnley heeft dit keer een optie tot koop afgedwongen, waardoor Maatsen voor een kleine 37 miljoen euro overgenomen kan worden komende zomer.

Maatsen kreeg in de voorbereiding veel complimenten van trainer Mauricio Pochettino en de Argentijn gaf aan dat hij de Nederlander een kans wilde geven bij Chelsea. Toch komt het nu dus van een transfer. Burnley wilde de huurperiode al langere tijd doorzetten. Ook Ajax werd een tijdje gelinkt aan Maatsen, maar van een officieel bod uit Amsterdam kwam het niet.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Chelsea

  • logo

    Manchester City

Vorig seizoen was Maatsen basisspeler bij Burnley onder Vincent Kompany. De club wist overtuigend de promotie naar de Premier League en het kampioenschap in het Championship veilig te stellen. Mede door zijn prestaties in de voorbereiding van Chelsea en zijn wedstrijden bij Burnley werd hij vrijdag door Ronald Koeman opgenomen in de definitieve selectie van Oranje.

Ook Fabrizio Romano komt met het nieuws over Maatsen, maar de transfergoeroe beweert dat de linksback zelf nog akkoord moet gaan met de terugkeer. Mocht dat gebeuren dan heeft Chelsea ook een doorverkoopclausule als Burnley Maatsen definitief overneemt. Ook West Ham United was in de markt voor de Nederlander, maar die optie werd nooit heel serieus.