Transfersoap definitief ten einde: FC Twente maakt Eiting-deal wereldkundig

Transfersoap definitief ten einde: FC Twente maakt Eiting-deal wereldkundig

1 september 2023 om 16:33
Laatste update: 1 september 2023 om 16:40

FC Twente heeft Carel Eiting gepresenteerd. De 25-jarige middenvelder komt over van FC Volendam en tekent een driejarig contract in Enschede.

Middels een arbitragezaak en een spoedrechtszaak kwam de transfer tot stand. Na laatstgenoemde zaak werd kamp-Eiting in het gelijk gesteld, waardoor Volendam de middenvelder voor één miljoen euro - in plaats van de gewilde 2,5 miljoen euro - moest laten gaan. "Afgelopen periode is het veel gegaan over een overgang van Carel naar FC Twente", zegt technisch directeur Arnold Bruggink op de clubsite.

"We zijn blij dat er duidelijkheid is gekomen en we de transfer van Carel vandaag hebben kunnen afronden. Carel is een meer dan welkome versterking voor onze selectie. Hij is een intelligente speler waar wij heel veel plezier aan gaan beleven." Eiting is zelf ook blij met zijn transfer. "Ik ga alles geven voor de spelers, de club en de supporters. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijd hier in het stadion."

Volendam neemt op de clubkanalen zonder veel woorden afscheid van Eiting, die een belangrijke rol speelde in de handhaving van de Palingboeren. 'FC Volendam heeft de middenvelder tegen de gestelde voorwaarden van de arbitragecommissie van de KNVB verkocht', luidt het korte statement.