Ajax maakt Conceição-deal wereldkundig: huur met optie tot koop

Ajax maakt Conceição-deal wereldkundig: huur met optie tot koop

01-09-2023 22:18 Laatste update: 22:54
75

Francisco Conceição vertrekt bij Ajax. De Amsterdammers hebben met FC Porto overeenstemming bereikt over een huurtransfer van de twintigjarige buitenspeler. De Portugezen bedingen een optie tot koop.

Die optie tot koop is niet verplicht en Ajax maakt de hoogte van het bedrag ook niet bekend. De Amsterdammers haalden Conceição vorig jaar voor vijf miljoen euro op bij Porto. Van een gelukkig huwelijk was geen sprake. Zowel onder Alfred Schreuder als onder John Heitinga wist de pijlsnelle Portugees geen basisplaats af te dwingen. Ook Maurice Steijn deed amper een beroep op hem.

Conceição is na Christian Rasmussen de volgende Ajacied die op Deadline Day tijdelijk vertrekt. De aanvaller kwam vorig jaar tot 28 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Daarin scoorde hij eenmaal en gaf hij drie assists. Bij Jong Ajax was Conceição productiever. In zeven optredens was hij vijfmaal trefzeker.

Voor Ajax zit de transferperiode er bijna op. Vrijdagmiddag werd duidelijk dat Borna Sosa nog wordt overgenomen van VfB Stuttgart. De presentatie wordt voor het verstrijken van de deadline verwacht.