Klaiber vertrekt bij FC Utrecht: 'Sean gaf aan de uitdaging aan te willen gaan'

Klaiber vertrekt bij FC Utrecht: 'Sean gaf aan de uitdaging aan te willen gaan'

01-09-2023 23:17
20

FC Utrecht heeft afscheid genomen van Sean Klaiber. De 29-jarige vleugelverdediger gaat aan de slag in Denemarken, waar hij een contract heeft getekend bij Brøndby IF.

Klaiber lag nog tot de zomer van 2025 vast in de Domstad. Brøndby heeft de verdediger afgekocht. Utrecht maakt niet bekend welk bedrag er ontvangen is voor Klaiber, die in 2007 zijn entree maakte bij de club. In februari 2014 debuteerde hij in de hoofdmacht, waarna hij in 2020 naar Ajax vertrok. Twee jaar later keerde hij terug op het oude nest.

Nu vertrekt hij wederom definitief en is Denemarken zijn bestemming. "Sean gaf, nadat Brøndby IF zich bij ons voor hem meldde, aan graag de uitdaging aan te gaan in Denemarken", reageert technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite. "We zijn daarop het gesprek aangegaan met Brøndby IF en met die club tot een akkoord gekomen omtrent het afkopen van het doorlopende contract van Sean. We bedanken Sean voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem een goed vervolg van zijn carrière toe."

Klaiber speelde over twee periodes 188 officiële wedstrijden voor Utrecht. Daarin scoorde hij elf keer en gaf hij 26 assists.