Vink kraakt harde noten over Ajax en aankopen

Vink kritisch op aankoopbeleid Ajax: 'Nu vier keer gezien en hij kan niet bekoren'

3 september 2023 om 16:50

Marciano Vink kraakt harde noten over Ajax na de teleurstellende remise tegen Fortuna Sittard. De Amsterdammers speelden een povere wedstrijd en de nieuwe aanwinsten kunnen nog niet voor een impuls zorgen, oordeelt de ESPN-analist.

Volgens Vink valt er niets af te dingen op het punt van Fortuna (0-0). "Dik verdiend. Ze gingen er gewoon voor en Ajax had daar geen antwoord op. Buiten een paar schoten om was het echt belabberd, eigenlijk", luidt de harde kritiek van Vink.

Ook de aankopen van technisch directeur Sven Mislintat brachten nog geen verlossing. Josip Sutalo, Gaston Avila, en Georges Mikautadze debuteerden, terwijl Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic en Carlos Forbs ook weer in de basis stonden. "Als ik zo de nieuwe spelers bekijk... Ik weet echt wel dat ze nog aan elkaar moeten wennen en elkaar nog moeten vinden, maar je bent nu Ajax-speler en dan moet je daar ook op beoordeeld worden. Bij sommigen vond ik het écht niet goed genoeg."

Vink is onder meer kritisch op Forbs. "Met alle respect, ik heb hem nu vier wedstrijden gezien en het kan mij niet bekoren. Zo zijn er nog wel meer. Als Jorrel Hato wederom de beste speler is op het veld, samen met Jay Gorter, dan zegt dat genoeg. Ik begrijp het niet helemaal wat er aan de hand is..."

De voormalig middenvelder is slechts iets milder voor Mikautadze, die 'zoekende was'. "Ik heb hem niet echt in de wedstrijd gezien. Soms had hij wel een momentje, en rond de zestien had hij wat goede bewegingen."