'Snelle Eredivisie-terugkeer Jans in de maak: coach hard op weg naar FC Utrecht'

Snelle Eredivisie-terugkeer Jans in de maak: coach hard op weg naar FC Utrecht

3 september om 21:06
Laatste update: 3 september om 21:33

Ron Jans is hard op weg naar FC Utrecht. Bronnen melden aan VoetbalPrimeur dat de ervaren oefenmeester de opvolger van Michael Silberbauer moet worden, na de dramatische seizoensstart van de Domstedelingen.

De komst van Jans is nog niet helemaal definitief, maar het ziet er rooskleurig uit voor Utrecht. Het was al duidelijk dat de coach in beeld was bij de huidige nummer zestien van de Eredivisie. Dat is enigszins opmerkelijk, omdat Jans deze zomer nog tijdelijk wilde stoppen als trainer om zo van andere zaken in het leven te kunnen genieten. Daardoor nam hij na afgelopen seizoen afscheid van FC Twente.

Bij Utrecht wacht er een grote klus op Jans. De club is dramatisch aan het nieuwe seizoen begonnen en is nog altijd puntloos na vier wedstrijden. Dat kostte Silberbauer ook de kop. Tegen Feyenoord zat Rob Penders nog als interim-trainer op de bank bij Utrecht, maar hij zal naar alle waarschijnlijkheid dus weer plaats moeten maken voor Jans.

Als alles rondkomt, wordt Utrecht de vijfde Nederlandse profclub waar Jans aan het roer komt te staan. Eerder stond de oefenmeester al voor de groep bij FC Groningen, sc Heerenveen, PEC Zwolle en Twente.

Alles over deze bizarre transferzomer op een rijtje! Check #DoneDeal de podcast: