Ajax kiest voor Forbs: 'Steijn wilde Lang, ook Ivanusec aangeboden'

Ajax kiest voor Forbs: 'Steijn wilde Lang, ook Ivanusec aangeboden'

04-09-2023 19:34
262

Feyenoord-aanwinst Luka Ivanusec is deze zomer ook aangeboden bij Ajax. De Amsterdammers zagen echter geen heil in de Kroatische international, vertelt De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij.

"Ivanusec is via een Nederlandse tussenpersoon ook bij Ajax neergelegd. Maar Ajax hoefde hem niet, want ze hadden andere namen op het lijstje staan", zegt Verweij in Kick-Off, de voetbalpodcast van de krant. De 24-jarige linksbuiten vertrok voor 8,5 miljoen euro van Dinamo Zagreb naar Feyenoord. Hij maakte tijdens zijn Eredivisie-debuut meteen indruk en gaf onder meer een fraaie assist in het duel bij FC Utrecht (1-5).

Wedden

Meer odds

Ajax-directeur Sven Mislintat trok met Carlos Forbs zo'n veertien miljoen uit voor een andere linksbuiten. Verweij gaat dieper in op de transferperikelen in Amsterdam, waar trainer Maurice Steijn zondag bevestigde dat hij nauwelijks inspraak heeft in het transferbeleid. "Forbs is een jongen die alleen in het tweede van Manchester City heeft gespeeld, terwijl je ook Noa Lang had kunnen halen. Die is in beeld geweest en Steijn wilde hem heel graag, maar dat doen ze niet", stelt de clubwatcher.

Mislintat vertelde al dat PSV-aankoop Jerdy Schouten te duur was voor Ajax. "Maar volgens mij hebben ze veel duurdere spelers gehaald. 'Op dat moment', zei hij dan, maar ook dat was onzin", aldus Verweij. "Voor Benjamin Tahirovic had je Schouten kunnen halen. In plaats van Ávila en Sosa wilde Maurice Steijn heel graag Tagliafico halen. Steijn wilde graag Thiago Almada, kwam niet. Hij wilde Olij hebben, maar ze halen een keeper van acht miljoen uit Duitsland (Diant Ramaj, red.)."

Daarmee is Verweij nog niet klaar met zijn opsomming. "Voor Gaaei kon je Dest krijgen, voor Mikautadze Stengs, voor Akpom Ziyech en voor Mannsverk Van de Beek."