Mislintat: 'Ajax wat dat betreft nog steeds dé club in Nederland'

Mislintat verdedigt transferkeuzes: 'Wil geen superbedragen besteden'

3 september 2023 om 18:25

Ajax-directeur Sven Mislintat verdedigt zijn aankopen. De Duitser stond voorafgaand aan de teleurstellende remise tegen Fortuna Sittard (0-0) uitgebreid stil bij het transferbeleid van de Amsterdamse club.

De Amsterdammers verkochten voor ruim 156 miljoen euro aan spelers. Daarvan stak Mislintat 108 miljoen in twaalf nieuwe spelers. "Er was zó veel te repareren. We zijn competitiever dan vorig jaar, omdat de selectie veel meer uitgebalanceerd is. We hebben het geflikt, maar dat moeten we nu tonen", vertelt hij aan De Telegraaf.

De directeur voetbalzaken vraagt vooral om geduld. "Het is niet fair naar Maurice Steijn toe te verwachten dat alles in één keer op zijn plaats valt, omdat we met Jurriën Timber, Dusan Tadic, Edson Alvarez en Mohammed Kudus topspelers zijn kwijtgeraakt. Het is tricky, want we zien het beste van dit team niet in de komende drie, zes of negen weken. We hebben een zaadje geplant en moeten dat nu zon en water geven."

Hoewel Ajax voornamelijk buitenlandse spelers strikte die weinig ervaring hebben op het hoogste niveau, blijft het kampioenschap het doel. "Ik wil en kan geen superbedragen besteden aan spelers van het hoogste niveau", legt Mislintat uit. "Mijn job is spelers te vinden met hetzelfde talent, die voor minder geld zijn te halen. Ik kies nooit voor zekerheid."

Mislintat bestrijdt dat de aankopen de doorstroom van eigen talent in de weg staat. "Als je spelers verkoopt moet je ook spelers kopen. We hebben vijf spelers uit de jeugdopleiding overgeheveld naar het eerste elftal. Dus daar moeten we niet over klagen. We zijn wat dat betreft nog steeds dé club in Nederland."