Reactie Sven Mislintat

Mislintat geniet van proces bij Ajax: 'Het voelt alsof het seizoen nu pas begint'

3 september 2023 om 14:45

Sven Mislintat geniet van het proces dat hij in gang heeft gezet bij Ajax. De technisch directeur, die onder een behoorlijk verglootglas ligt, haalde veel versterkingen binnen. De komende weken zal blijken of de puzzel in elkaar valt. 

Mislintat staat voorafgaand aan Fortuna Sittard - Ajax voor de camera van ESPN, waar hij terugblikt op de roerige laatste transferweken van Ajax. "Het voelt alsof het seizoen nu pas begint. Veel spelers zijn later aangesloten. We hebben wat tijd nodig. Dat wil niet zeggen dat we niet voor de titel gaan. We weten wel dat zoiets niet in drie, vier of zes maanden lukt. Het is een nieuw project dat nu gestart is."

Na de nederlaag van Ajax tegen Ludogorets zei Ajax-trainer Maurice Steijn dat het nog zal moeten blijken of de aanwinsten van Ajax over de kwaliteiten beschikken die ze toegedicht krijgen. Die uitspraak baart Mislintat geen zorgen. "Nee, dat is de waarheid. Wij hebben ten slotte spelers van 20 miljoen (Josip Sutalo, red.) aangetrokken. Die zouden meteen moeten preseteren. En we hebben uitdagers gekocht voor bedragen van 3 á 4 miljoen euro, maar zij moeten zichzelf nog bewijzen. Je kan niet 22 spelers hebben die allemaal hetzelfde salaris hebben en 20 miljoen kosten. Dat is niet Ajax", vervolgt Mislintat, die Steijn als de juiste man bestempelt om dat proces in goede banen te leiden. 

Dat de voetbaldirecteur sinds zijn komst én vooral nu onder een vergrootglas ligt, doet hem niet zo veel. "Het is een geweldige uitdaging. Ik vind het heel leuk. Ik ben de eerste buitenlander die deze baan bekleedt. Ik heb veel vooroordelen gelezen, maar ik ben heel relaxed. Ik moet presteren, dat weet ik, maar voor mij is het belangrijk dat ik laat zien waarom ik ben aangenomen. Wat je van mij krijgt is 100 procent inzet en mijn kennis. Ik ben klaar voor de druk."