Kieft laakt 'geroemde' Mislintat-netwerk 'Berghuis ziet het met lede ogen aan'

Kieft laakt 'geroemde' Mislintat-netwerk 'Berghuis ziet het met lede ogen aan'

02-09-2023 16:16
147

Wim Kieft denkt dat Steven Berghuis de transferwindow van Ajax met 'lede ogen' heeft aangezien. De voormalig spits stelt in zijn column dat hij niet onder de indruk is van de aankopen van technisch directeur Sven Mislintat. 

Waar PSV-trainer Peter Bosz van technisch directeur Earnest Stewart wel de nodige directe versterkingen kreeg, geldt dat niet voor zijn collega bij Ajax, aldus Kieft. 'Steijn moet het doen met spelers die uit het geroemde netwerk van Sven Mislintat komen, maar die afkomstig zijn van het tweede niveau van Frankrijk, Engeland en Duitsland', aldus de oud-spits in zijn column voor De Telegraaf. Hij doelt daarmee op Georges Mikautadze (FC Metz), Chuba Akpom (Middlesbrough) en Jakov Medic (FC St. Pauli).

'Je vraagt je af of hij dat in korte tijd op de rails krijgt', vervolgt hij. 'Op de valreep verliezen ze Davy Klaassen (Internazionale, red.). Iemand als Steven Berghuis zal het allemaal met lede ogen aanzien. Je voelde bijna de opborrelende irritatie toen hij als invaller kwam tegen Ludogorets. Twee seizoenen geleden verliet hij Feyenoord en kwam in een droomelftal terecht bij Ajax. Daar is helemaal niets meer van over. Alles moet van Berghuis komen. In de Eredivisie lukt dat misschien nog wel, maar internationaal…'

Zondagmiddag kan Ajax Kieft het tegendeel bewijzen. Dan spelen de Amsterdammers vanaf 14.30 uur het uitduel in Limburg met Fortuna Sittard. De kans is groot dat een aantal zomeraanwinsten van de Amsterdammers dan debuteren.