Willem II grijpt hard in en ontslaat trainer enkele uren na zeperd tegen NAC

Willem II grijpt hard in en ontslaat trainer enkele uren na zeperd tegen NAC

05-09-2023 13:30
164

Willem II heeft enkele uren na de nederlaag tegen NAC Breda hard ingegrepen. De Tilburgse club heeft Reinier Robbemond ontslagen.

De clubleiding ziet geen sportieve verbetering onder de 51-jarige trainer en heeft daar ook geen vertrouwen meer in, klinkt het in een verklaring. Robbemond stond sinds januari 2023 aan het roer bij Willem II, waar hij het stokje overnam van Kevin Hofland. Afgelopen seizoen loodste hij zijn ploeg naar de play-offs, maar daarin werd geen succes geboekt. Deze jaargang pakten de Tricolores pas vijf punten in vier duels.

"Reinier heeft in een sportief zwaar jaar de verantwoordelijkheid genomen en afgelopen seizoen veel punten behaald met Willem II", reageert technisch directeur Teun Jacobs. Het doel voor dit seizoen was terug te keren naar het DNA van de club, 1-4-3-3 en attractief voetbal. Helaas zien we geen sportieve verbetering en hebben we besloten dat onze wegen scheiden. Ik wil Reinier bedanken voor de prettige samenwerking en zijn inzet voor de club en wens hem veel succes voor de toekomst."

Door het ontslag van Robbemond gaat Willem II op zoek naar de zesde trainer in de laatste 2,5 jaar. Sinds het vertrek van Adrie Koster in januari 2021 waren ook Zeljko Petrovic (contract niet verlengd), Fred Grim, Hofland en Robbemond (ontslagen) geen lang leven beschoren in Tilburg.