Opvallende open sollicitatie: 'Geweldig dat PSV me steunt, wil alleen voetballen'

Opvallende open sollicitatie: 'Geweldig dat PSV me steunt, wil alleen voetballen'

05-09-2023 20:15
57

Michaël Maria speelde in de jeugd bij PSV en was actief bij clubs als VfL Bochum, FC Twente en NAC Breda, maar momenteel is verdediger annex aanvaller al een jaar clubloos. Daardoor doet de 28-jarige linkspoot een open sollicitatie: hij wil maar wat graag weer aan de bak als voetballer.

"Degene die mij die kans geeft, gaat er absoluut geen spijt van krijgen", verzekert Maria in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De international van Curaçao houdt zij conditie op peil bij PSV O17, O18 en Jong PSV. "Ik ben superfit en wil op dit moment nog altijd maar één ding. Voetballer zijn. Geweldig dat Ernest Faber me bij PSV in die missie steunt en probeert om me te helpen. Daar ben ik hem echt heel dankbaar voor."

"Mijn zaakwaarnemer is op dit moment aan het kijken of er nog een oplossing mogelijk is na het einde van de transferperiode, maar ik realiseer me ook dat niet elke club nog op Michaël Maria zit te wachten", gaat hij verder. "Toch kan ik iedereen verzekeren dat je een honderd procent gemotiveerde speler erbij kunt krijgen en dat ik geen zware financiële eisen heb. Het gaat mij om de sport. Voetballer zijn, is fantastisch en ik heb er alles voor over om dat nog een paar jaar te mogen zijn."

Maria weet ook dat hij verder zal moeten kijken, als hij in de komende weken nog steeds geen club vindt. Recent mocht hij wel even meedraaien bij De Graafschap, maar dat leverde uiteindelijk niets op. "Ik geloof dat het goed gaat komen en dat er nog ergens een gaatje valt. Zo niet, dan moet ik me gaan oriënteren op andere dingen. Daar wil ik nu nog niet te veel aan denken. Het moet goedkomen."