Salah-Eddine blijft vechten voor zijn plek bij Ajax: 'Dat vond ik zelf ook'

'Dat Steijn dat tegen mij zegt is juist goed, want hij weet wat ik kan'

7 september 2023 om 14:19
Laatste update: 7 september 2023 om 14:55

Anahh Salah-Eddine blijft vechten voor zijn plek bij Ajax. De Amsterdamse club trok twee nieuwe linksbacks aan, maar voor de verdediger is dat juist een reden om nóg harder te werken. Hij vatte de kritiek van trainer Maurice Steijn zelfs positief op.

Salah-Eddine maakte geen indruk in de eerste wedstrijden van het seizoen. Tegen Excelsior werd de verdediger al na één helft gewisseld. "Het was niet hoe ik mezelf had willen laten zien, ik was zelf ook niet tevreden. Ik baalde natuurlijk enorm van mijn rol bij die tegengoal tegen Heracles, dat was ook wel echt pech", zei hij in gesprek met Voetbal International

Steijn gaf na het duel met Excelsior aan dat zijn spelers er 'een schepje bovenop' moesten doen. "Iedereen zag dat als heel negatief, maar ik had het eigenlijk juist best positief opgevat", aldus Salah-Eddine. "Ik vond zelf óók dat er een schepje bovenop moest. Dat de trainer dat zegt, is juist goed, want hij weet wat ik kan en dat ik kán presteren. Alleen het is aan mij om het te laten zien. Ik wist en weet zelf ook dat er punten zijn waar ik aan moet werken. Daar ben ik ook heel druk mee bezig."

"Voor mij is het nu gewoon: ontwikkelen, ontwikkelen, ontwikkelen. De trainer is eerlijk en open, daar houd ik wel van. Zo zijn we intern ook naar elkaar, het is fijn als je die band hebt."