Van Bommel blikt terug: 'Als ik heel eerlijk ben, was ik niet goed genoeg'

Van Bommel eerlijk: 'Het verbaast me niet, ik was ook niet goed genoeg'

8 september 2023 om 18:22

Ruben van Bommel kwam in het verleden amper uit voor de Nederlandse jeugdelftallen, maar dat vindt hij niet raar. Als jeugdspeler van MVV was de aanvaller naar eigen zeggen niet goed genoeg.

Van Bommel debuteert vrijdag bij Jong Oranje. In het verleden was de zoon van Mark van Bommel echter amper in beeld bij de KNVB. "Nee, dat verbaast me niet", zegt Van Bommel in gesprek met het Algemeen Dagblad. "In de jeugd van MVV kom je niet snel in aanmerking en als ik heel eerlijk ben, was ik ook niet goed genoeg. Mijn lichaam werkte ook niet mee, ik was altijd heel klein."

Van Bommel kreeg echter laat zijn groeispurt en maakte in de afgelopen maanden een stormachtige ontwikkeling door. Hij is op dit moment een waardevolle kracht voor AZ. "Ik had veel groeiproblemen en verloor mijn snelheid en motoriek. Ik had veel last van mijn hakken en heupen. Mijn opa (Bert van Marwijk, red.) zei altijd: ooit komt die motoriek terug. Daardoor heb ik altijd het geloof gehouden. Sinds ik volgroeid ben, heb ik in twee jaar tijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: