Jong Oranje wint ruim tijdens debutantenbal

Jong Oranje is veel te sterk voor Moldavië en wint ruim tijdens debutantenbal

8 september 2023 om 20:20

Jong Oranje is voortvarend begonnen aan de kwalificatiecyclus voor het EK. De vernieuwde ploeg van bondscoach Michael Reiziger was in Waalwijk met 3-0 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Moldavië.

Veel is anders bij Jong Oranje na het teleurstellend verlopen EK deze zomer. Erwin van de Looi maakte plaats voor Reiziger, die liefst vijftien debutanten in zijn selectie opnam. Tegen Moldavië gooide hij zes van hen meteen voor de leeuwen: Ruben van Bommel, Jorrel Hato, Rav van den Berg, Isac Babadi, Sontje Hansen en Emanuel Emegha. Met Ajax-duo Kenneth Taylor en aanvoerder Devyne Rensch waren er nog wel twee 'oudgedienden' van de partij.

De Nederlandse talenten waren veel te sterk voor Moldavië, maar de ban werd pas kort voor rust gebroken. Sontje Hansen bediende na een goede actie NEC-teamgenoot Dirk Proper, die afrondde. Doelman Calvin Raatsie, die al eerder bij de groep zat maar zijn eerste minuten maakte, had nauwelijks iets te doen, maar pas in het laatste halfuur drukte Jong Oranje het krachtsverschil verder in de score uit. Babadi luisterde zijn debuut op met een treffer na terugleggen van Youri Baas en Million Manhoef was het eindstation van een vlotte aanval. 

Reiziger liet ondertussen ook Baas, Noah Ohio, Fedde de Jong en Youri Regeer nog invallen. Daarmee waren er liefst elf debutanten in het stadion van RKC.