'Veel twijfel binnen Ajax, PSV heeft veel betere spelers gehaald'

'Veel twijfel binnen Ajax, PSV haalt voor deel van het bedrag betere spelers'

8 september 2023 om 21:56

Ook intern bij Ajax zouden er twijfels zijn over het transferbeleid van Sven Mislintat. Volgens De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij leeft in de Johan Cruijff Arena de vrees dat concurrent PSV kan terugkijken op een veel betere transferzomer.

"Binnen Ajax is er heel veel twijfel dat PSV voor een deel van het bedrag dat Ajax heeft uitgegeven, veel betere spelers heeft gehaald", zo laat Verweij weten in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Dan kun je zeggen dat het jonge en talentvolle spelers zijn, maar als je een Ajax-fan vraagt of hij liever de PSV- of Ajax-selectie wil hebben, dan willen negen van de tien liever de PSV-selectie hebben."

Gezien de interne onrust lijkt de komst van Alex Kroes niet vroeg genoeg te kunnen komen. Door een concurrentiebeding in zijn contract bij AZ mag de nieuwe algemeen directeur pas op 15 maart beginnen. "Maar ik begrijp dat er nog steeds hoop is dat hij iets eerder kan komen", stelt Verweij. "Ik vind het onbegrijpelijk dat Ajax niet alles in het werk stelt om hem nu te halen. De hele club staat in de hens."

"Er wordt geld uitgegeven alsof het niks is voor spelers van wie de komende tijd moet blijken of ze een meerwaarde zijn of dat het FC Groningen-niveau is", vervolgt de clubwatcher. "Het verbaast me dat de Raad van Commissarissen er niet alles aan doet om er met AZ uit te komen en hem morgen te kunnen laten beginnen."