Ten Hag terug in Nederland: 'United misschien wel dé grootste club ter wereld'

Ten Hag geniet van 'cadeau': 'United misschien dé grootste club ter wereld'

9 september om 09:12

Erik ten Hag is nog altijd dolblij om manager van Manchester United te zijn. De geboren Tukker was vrijdagavond terug in Nederland om bij de afscheidswedstrijd van Wout Brama te zijn.

Brama nam in de Grolsch Veste afscheid met het elftal dat in 2010 landskampioen werd. Ten Hag was destijds de rechterhand van trainer Steve McClaren. In gesprek met ESPN gaat de manager in op zijn periode in Engeland. "Manchester is geweldig, het Engels voetbal is geweldig, de Premier League is top", somt Ten Hag op. "Je wordt daar uitgedaagd tot en met. Om je daar te begeven is elke dag weer een cadeau en daar geniet ik van."

"Mijn spelers zijn super talentrijk. Het is geweldig om met dat elftal te werken", vervolgt Ten Hag. "Manchester United is een van de grootste, misschien wel dé grootste club ter wereld." Ten Hag vindt het naar eigen zeggen 'prachtig' om op Old Trafford te staan. "We doen er alles aan om Manchester United terug te brengen waar de club hoort. Dat hebben we zelf afgedwongen. Na een jaar afwezigheid zijn we weer terug", doelt hij op het bereiken van de Champions League. "Dat hoort bij het stappenplan."

Intussen is Ten Hag zijn oude werkgevers nog niet vergeten. "Ik volg al mijn oude clubs. Ik volg FC Twente, FC Utrecht, Go Ahead Eagles en ook Ajax zeker. Ik heb alleen niet heel veel tijd om me daar in te verdiepen. Ik ken de ins en outs niet genoeg om me daar echt mee bezig te houden. Ik heb een andere klus en dat vergt al mijn aandacht."