'Zlatan zei dat we beter met man minder konden spelen, ik kon beter gaan douchen'

'Zlatan zei dat we beter met man minder konden spelen, ik kon beter gaan douchen'

09-09-2023 11:48
61

Kai Koreniuk (25) is speler van derdedivisionist Blauw Geel '38, maar vier jaar geleden stond hij nog bij LA Galaxy op het veld met Zlatan Ibrahimovic. In gesprek met Voetbal International vertelt hij over zijn bijzondere ervaringen met de Zweed.

Koreniuk speelde vijf duels in de hoofdmacht van LA Galaxy en kent Ibrahimovic vooral van het trainingsveld. De aanvaller noemt trainen met de voormalig topspits 'ongelooflijk intens'. "Soms richtte hij zijn pijlen een hele training op één speler. Ik was ook een keer de pineut tijdens een vijf-tegen-vijf-partijtje en ik deed alles fout volgens hem. Als ik in de bal kwam, moest ik juist weggaan. Als ik diepging, had ik juist in de bal moeten komen", vertelt Koreniuk.

"Hij bleef achter me aan gaan die training. Hij zei tegen de coach dat ze beter met een man minder konden spelen. Ik kon beter gaan douchen." Een ploeggenoot van Koreniuk kreeg het ook een keer zwaar te verduren, toen hij Ibrahimovic een weerwoord gaf. "Zlatan begon te schreeuwen: Who the fack are you? You are facking nobody!"

Door zwaar blessureleed en het overlijden van zijn vader hield het profavontuur van Koreniuk in Amerika op. Momenteel speelt hij bij de derdedivisionist uit Veghel. "Als dit het einde van mijn profverhaal is, kan ik nog wel succesvol zijn in het leven."