Mexico knokt zich ondanks gemiste strafschop Gimenez terug tegen Australië

10-09-2023 07:17 Laatste update: 12:06
28

De vriendschappelijke interland tussen Mexico en Australië is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. De Mexicanen, met Feyenoorder Santiago Gimenez en ex-Ajacied Edson Álvarez in de basis, vochten zich terug na een 0-2 achterstand.

Mexico, dat samen met de Verenigde Staten en Canada het WK in 2026 zal organiseren, kwam na een kwartier spelen op achterstand. Leicester City-verdediger Harry Souttar kopte de bal uit een corner langs doelman Guillermo Ochoa. Vroeg in de tweede helft kreeg Feyenoorder Gimenez de kans om zijn land op gelijke hoogte te brengen, toen Mexico een strafschop toebedeeld kreeg na een handsbal van Keanu Baccus. De spits faalde echter vanaf elf meter, en schoot de bal op de paal. Acht minuten later verdubbelden de Socceroos hun voorsprong, toen ook zij een penalty kregen na een overtreding van Luis Romo op Riley McGree. Martin Boyle benutte de buitenkans: 0-2.

Weer vijf minuten later werd er nog een strafschop gegeven, ditmaal aan Mexico. Raúl Jiménez, in het veld gekomen voor Gimenez, wist in tegenstelling tot zijn teamgenoot wel te scoren en tekende zodoende voor de aansluitingstreffer. Debutant Cesar Huerta, die na een uur spelen het veld in kwam, redde zijn ploeg door gelijk te maken. De buitenspeler van Pumas UNAM schoot raak met een volley.