Flick moet het ontgelden na 1-4 nederlaag tegen Japan: 'gênant!'

Duitse media maken na afgang tegen Japan gehakt van Flick: 'Gênant!'

10 september 2023 om 07:53
Laatste update: 10 september 2023 om 12:06

Met de 1-4 nederlaag tegen Japan neemt de sportieve crisis van Duitsland grote vormen aan. De verliespartij was de vierde nederlaag in vijf wedstrijden. Een reeks waarin niet één keer werd gewonnen, alleen gelijkgespeeld tegen Oekraïne. Bondscoach Hansi Flick moet het nu ontgelden in de Duitse media.

In maart won Duitsland voor het laatst, met 2-0 van Peru. Hierna volgden nederlagen tegen België, Polen, Columbia en dus Japan, met tussendoor het gelijkspel tegen Oekraïne. De sportkrant BILD noemt de vertoning tegen Japan 'gênant', en spreekt zijn zorgen uit over het elftal. De elf namen die tegen Japan op het veld stonden, zijn volgens Flick immers de spelers die hij als basiselftal ziet. 'Als dit ons team is, moeten we ons grote zorgen maken', aldus de Duitse krant, die stelt dat alleen een wonder in de aankomende wedstrijd tegen Frankrijk Flick nog kan redden.

Der Frankfurter Allgemeine omschrijft de wedstrijd tegen Japan als het dieptepunt van het vooralsnog al teleurstellende bondscoachschap van Flick, en stelt dat iedere Duitser zich af zal vragen of de huidige bondscoach wel de juiste is. Rudi Völler, directeur bij de Duitse voetbalbond, gaf voorafgaand aan de wedstrijd aan dat Flick moest leveren. Toch lijkt hij Flick te blijven steunen, en is ook de bondscoach zelf niet voornemens om voortijdig afscheid te nemen van de nationale ploeg.