Robin van Persie over samenwerking met Arne Slot

Van Persie lyrisch over Slot en Feyenoord-staf: 'Voorbeeld van hoe het moet zijn'

10 september 2023 om 13:34

Robin van Persie geniet van het samenwerken en meekijken met Arne Sot. De voormalig topspits is anno 2023 jeugdtrainer bij Feyenoord, dat volgens hem een ideale staf heeft samengesteld. 

De inmiddels veertigjarige Van Persie vertelt voor de camera van Feyenoord TV over zijn ervaringen met Slot. "Hij is super open, net zoals de gehele staf. Hoe ze daar werken is een voorbeeld van hoe het moet zijn. Daar kan ik alleen maar van leren", aldus de all-time topscorer van Oranje, die tijdens zijn carrière werkte onder grote trainers als Arsène Wenger, Louis van Gaal en Sir Alex Ferguson. 

Toen Van Persie in 2019 stopte, wist hij nog niet of hij trainer zou worden. "Als je als speler stopt, sterft er een stukje in je. Ik moest wel even wennen aan de eerste periode, maar je hebt ook tijd om andere leuke dingen te doen en dat heb ik gedaan." Na twee jaar zonder voetbal, begon het toch wel weer te kriebelen, erkent hij. "Ik had toch de behoefte om ergens te proberen het verschil te maken en mijn ervaringen die ik heb opgedaan te delen."

Dat doet Van Persie nu dan ook, al wil hij ervoor waker dat het niet dat het teveel over hem gaat. "Ik zie het echt als een voordeel dat ik hoog heb gespeeld. Ik heb met de allerbeste trainers gewerkt en heel veel verschillende momenten meegemaakt. Dat deel ik met de jongens, maar het draait niet om hoe goed ik was als speler. Ik geloof er niet in dat dat de kern moet zijn. Het draait om de jongens en hoe ik ze het beste kan prikkelen."