United voorlopig zonder Antony

United houdt Antony voorlopig buiten selectie: 'De club erkent de beschuldigingen'

10 september 2023 om 14:04
Laatste update: 10 september 2023 om 14:49

Antony zal de komende periode geen minuten maken voor Manchester United. De Engelse grootmacht heeft in samenspraak met de in de opspraak geraakte Braziliaan besloten een stapje terug te doen, terwijl er ondezoek wordt gedaan naar het vermeende huiselijke geweld waarvan de aanvaller wordt verdacht. 

Dat meldt United zondagmiddag middels een statement op de officiële kanalen. 'De club erkent de beschuldigingen richting Antony', zo is te lezen. 'Spelers die niet voor hun land uitkwamen komen maandag terug. Het is echter afgesproken dat Antony wacht met zijn terugkeer om de beschuldigingen te adresseren.' De linkspoot werd eerder ook al buiten selectie gehouden van het Braziliaanse nationale elftal.

'Als club verachten we geweld en misbruik', vervolgt het statement. 'We begrijpen het belang om iedereen in deze situatie te beschermen en begrijpen de impact die deze beschuldigingen hebben op overlevers van misbruik.' De 23-jarige Antony wordt door zijn ex-vriendin Gabriela Cavallin beschuldigd van misbruik. De situatie wordt momenteel onderzocht door de politie in Engeland.