Antony reageert na United-statement

Antony over tijdelijke afwezigheid bij United: 'Ik wil mijn onschuld bewijzen'

10 september 2023 om 14:42
Laatste update: 10 september 2023 om 14:44

Waar Manchester United zondagmiddag bekendmaakte voorlopig geen beroep te doen op Antony, heeft ook de Braziliaanse speler zelf gereageerd op zijn tijdelijke uitsluiting. Antony geeft via Instagram aan onschuldig te zijn. 

United maakte zondag via de officiële kanalen bekend Antony voorlopig buiten de selectie te houden, terwijl in de tussentijd het onderzoek naar het vermeende huiselijke geweld wordt voortgezet. De speler deed even later ook zijn kant van het verhaal. 

'Ik heb samen met Manchester United besloten om een periode afwezig te zijn, terwijl ik de aantijgingen tegen mij behandel', zo luidt het persoonlijke bericht. 'Dit was een gezamenlijk besluit om enige afleiding voor mijn teamgenoten te voorkomen en onnodige controversie voor de club te veroorzaken.'

De oud-speler van Ajax geeft aan onschuldig te zijn. 'Ik wil mijn onschuld bewijzen en ik zal mijn volledige medewerking verlenen om tot de waarheid te komen. Ik kijk ernaar uit om zo snel mogelijk weer in actie te komen', besluit hij zijn statement. Wanneer hij terugkeert op het veld, is niet duidelijk. Het lijkt er sterk op dat hij in ieder geval komend weekend niet in actie zal komen voor United, dat het opneemt tegen Brighton & Hove Albion.