Van Gaal Duitsland-bondscoach

Van Gaal genoemd als bondscoach Duitsland: 'Een mooi land kan mij overtuigen'

10 september 2023 om 16:13
Laatste update: 10 september 2023 om 16:13

Louis van Gaal wordt door een aantal Duitse media, waaronder BILD, genoemd als mogelijke opvolger van de onder grote druk verkerende Hansi Flick. De 72-jarige Van Gaal heeft tegenover het Duitse medium laten weten eventueel open te staan voor een 'veelbelovend' land. 

Het is nog maar zeer de vraag of Duitsland, dat volgend jaar het EK organiseert, doorgaat met Flick. De bondscoach liep zaterdagavond met zijn ploeg tegen wéér een nieuwe nederlaag aan. Japan was uiteindelijk met liefst 1-4 te sterk. Zelf geeft hij aan te willen blijven, maar BILD schoof al een aantal mogelijke opvolgers naar voren, onder wie Van Gaal. 

"Ik train normaal gesproken geen clubs meer", aldus Van Gaal in een korte reactie. "Maar een veelbelovend land heeft nog steeds een kans om mij te overtuigen!", zo luidt het statement. 

De laatste klus van Van Gaal was met Oranje, dat op het WK in Qatar uitgeschakeld werd in de kwartfinale. In Duitsland stond hij eerder aan het roer bij Bayern München, waarmee hij in 2010 landskampioen werd én de Champions League-finale behaalde.